Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 1196

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4786 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Sätt ugnen på 170°C.
- Lägg kyckling i en större form. Stek cirka i 1,5 timme eller tills köttsaften är klar och utan rosa inslag.
- Kärna ur och klyfta äpple. Lägg efter cirka 1 timmes tillagning i frukt och nötter som får steka med resterande tid.
- Låt formen stå kvar i ugnen med luckan öppen några minuter innan den lyfts ur.
- Spara och sila skyn. Häll i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ihop i 10-15 minuter eller längre om man har tid.
- Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena till önskad konsistens.
- Servera kyckling med smått och gott, potatis och sås till.
Kockens kommentar
Detta är mycket stora portioner, fundera på att servera fler personer.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel