
Tagliatelle med pumpa, kycklinglever och kantareller
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 889

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3557 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök. Skala och tärna pumpa i cm stora bitar. Dela på kycklinglever. Tärna bacon.
- Värm en stekpanna, lättstek bacon. Lägg i pumpa och gul lök. Stek tills pumpan är mjuk, tag upp. Stek kantareller. Stek kycklinglevern 2-3 minuter på hög värme. Blanda alltsammans. Slå på grädden och koka i 3-4 minuter.
- Vänd ihop pastan med såsen. Vänd i parmesan. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med persilja.
Kockens kommentar
Tagliatelle ("skuren pasta" ita. tagliare = skära/klippa) är långa pastaband 6.5 till 10 mm breda, vanligen tillredd av äggpasta. Tagliolini är en smalare och tunnare variant, ursprungligen hemmahörande i områdena runt Bologna. Läs mer > Om bandpasta.Butternutsquash är stora gulaktiga squash som fullvuxen väger 3-5 kg. Ursprungligen från Mexiko, men den vanligaste varianten heter Waltham Butternut, från Massachusetts i USA. Liknar mer pumpa än squash och i Australien anses den vara en pumpa. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.