
Cajunstekt kycklinglår med caesarpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3154 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Om cajunköket > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
- Potatis: Skölj och dela mandelpotatis. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Sätt in i ugn i cirka 25 minuter. Passa noga, mandelpotatis kokar lätt sönder.
- Bryt bitar av romansallad och lägg i kallt vatten.
- Kyckling: Vänd kycklinglårfilé i cajunkrydda blandat med lite vetemjöl. Stek i smör och olja 5-6 minuter på varje sida.
- Dressing: Blanda creme fraiche, sardeller, olja och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp, vänd i parmesan.
- Blanda potatis med dressing och roman, lägg snabbt på tallrik. Kyckling på. Avsluta med krutonger och hyvlad parmesan.
Kockens kommentar
Kyckling utan skinn, som lårfilé och särskilt bröstfilén, är känslig för uttorkning. De bör enkelpaneras (pudras med mjöl), vilket ger ett skyddande lager. Läs mer > Så pannsteks kyckling.Cajunköket kännetecknas av enkel rustik mat utifrån lokal varutillgång, ett slags husmanskost om man så vill. Gryträtter är vanligt, särskilt med skaldjur och korv tillsammans med majs eller ris. Traditionell smaksättning är grovhackad grön paprika, lök och blekselleri, kallat "den heliga treenigheten" bland cajunkockar. Läs mer > Om cajunköket.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel