
Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3501 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mjölk 3.0 dl 5%
Färskost 2.0 dl 16%
Ketchup 1.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Värm ugnen till 175-200°C.
- Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ stora muffinsformar på en bakplåt.
- Skär pumpa i tärningar, stek dom mjuka i stekpanna. Skiva chorizo och stek med pumpan.
- Mät upp mjöl, bakpulver, salt, och parmesanost i en bunke. Tillsätt olja, ägg och mjölk. Blanda ihop till en smet. Rör i pumpa och chorizo.
- Fördela smeten i formarna (8 stora eller 12 små). Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
- Låt svalna, bred över färskosten så den täcker, ringla kethup i ringar på och dra med en tandpetare utåt mot kanterna så du få ett spindelnät.