
Avhuggna korvfingrar med röd sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2289 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på grill 250°C.
- Dela paprikor. Lägg på smord plåt med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen. Rosta tills de nästa är svarta i skinnet. Svalna och dra av skalet.
- Lägg vitlöksklyftor i en kastrull med olivoljan. Koka sakta i 5 minuter. Tillsätt paprika, ajvar, honung och koka upp. Mixa slät. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Rulla ut smördeg och kavla ut tunt. Skär i fyrkanter cirka 10x10 cm. Bred på tunt med färskost. Lägg på en prinskorv diagonalt på varje ark. Rulla ihop så att toppen på prinskorven syns i ena hörnet. Pensla med ägg.
- Lägg på plåt med skarven neråt. Sätt in i ugnen i ca 8-10 minuter.
- Servera på fat som plockmat med såsen i en skål bredvid.