
Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2541 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kassler 120.0 gram 5%
Babyspenat 70.0 gram 0%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.
- Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späcket och äpplet.
Vispa kraftigt. Rör i späcket och äppeltärningarna. - Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie.
- Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.
- Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.
- Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.
Kockens kommentar
Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten.
Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter.