Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kassler

120.0 

gram

Babyspenat

70.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2541 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 440 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kassler 120.0 gram 5%

Babyspenat 70.0 gram 0%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.

  3. Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späcket och äpplet.
    Vispa kraftigt. Rör i späcket och äppeltärningarna.

  4. Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie.

  5. Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.

  6. Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.

  7. Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.

Kockens kommentar

Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten.

Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem