Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitvinsvinäger

0.5 

tsk

Olivolja

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 619 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitvinsvinäger 0.5 tsk 0%

Olivolja 0.5 msk 1%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Riv gurka. Lägg i durkslag och salta. Låt rinna av. Det här kan gärna göras i förväg, så mycket som möjligt av vätskan ska bort.

  2. Sätt ugnen på 175°C.

  3. Skala och finhacka lök. Skär feta i kuber. Blanda i en bunke färs, ajvar relish, lök och feta. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form. Ställ in i ugnen cirka 35 minuter.

  4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

  5. Skär tomat i klyftor. Kärna ur och skär ner paprika. Blanda tomat, paprika och oliver på ett fat. Ringla över vinäger och olivolja.

  6. Skala och pressa vitlök. Blanda vitlök och yoghurt. Krama ur gurka och blanda i. Salta och peppra. Lägg upp i skål och servera tzatziki till.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem