Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 114
            Kcal / portion: 475
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 1902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 28%
Purjolök 1.0 st liten 2%
Paprika röd 1.0 styck 2%
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Koka potatis.
 - Skär löken i skivor. Putsa och dela kycklingfiléer på längden. Skär ner paprika. Skiva purjolök.
 - Lägg lök i en smord form. Lägg kycklingfiléer över. Riv citronskalet fint över filéerna. Tillsätt buljong och citronjuice. Täck med folie. Sätt in formen i ugnen cirka 30 minuter.
 - Ta ut kycklingen från ugnen och håll den varm. Sila spadet och blanda med grädde. Koka upp. Red av med snabbredning. Smaksätt med salt, peppar och ev mer citronsaft.
 - Fräs paprika och purjo knappt mjuka.
 - Servera kyckling, potatis och grönsaksröra med citronsås till.
 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel