Rigatoni med salsiccia och pecorinoost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 248

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3119 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 314 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

...

Skapat av
Barilla

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt instruktionerna på paketet.
  2. Gröp ur salsiccia. Hacka lök. Strimla basilika. Riv ost.
  3. Hetta upp en panna med olja. Stek korv medan du mosar den med en sked eller gaffel. Låt löken steka med i några minuter på medelhög värme.
  4. Slå på vin och låt det koka upp. Häll i tomatsås och koka upp. Smaka av med smör, salt och peppar.
  5. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Tillsätt basilika och pecorino och lägg upp.
  6. Toppa med extra pecorino, nymalen svartpeppar. Servera med en bit bröd.

Kockens kommentar

Penne Rigatoni är en räfflad rörpasta (rigato = räfflad), ofta bara kallad rigatoni. Läs mer > Om rörpasta. Basilicosås är en tomatsås kryddad med basilika, läs mer > Om tomatsåser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem