Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 273 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

...

Skapat av
Barilla

Tillagning (25 min )

  1. Tärna aubergine i små bitar. Strö över en nypa salt. Låt dem ligga i ett durkslag i 20 minuter.
  2. Fräs aubergine i olja i en teflonpanna på stark värme. Lägg de stekta auberginerna på hushållspapper för att låta vätskan rinna av.
  3. Rosta pinjenötter hela lätt i en teflonpanna. Hacka persilja.
  4. Koka Sedani Rigati al dente i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och blanda med Pesto Rosso. Lägg i auberginerna och garnera med pinjenötter och hackad persilja.

Kockens kommentar

Pesto rosso (röd pesto), även kallad Pesto alla siciliana innehåller tomat, mandlar och/eller pinjenötter, vitlök och parmesan/ricotta, samt mindre mängd basilika. Den är mer lik en tomatpasta än det vi vanligen uppfattar som pesto. Läs mer > Om pesto. Sedani Rigate är en räfflad klassisk rörpasta med rakskurna kanter. Läs mer > Om rörpasta.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem