Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka broccolihuvud, cirka 10 minuter. Koka upp vatten till pasta i en annan kastrull.
- Strimla bacon. Stek det knaprigt. Ta upp bitarna och låt dem vila på en bit hushållspapper.
- Ta bort köttet från kycklinglår och skär det i mindre bitar.
- Ta upp broccolin när den blivit mjuk. Skär bort stjälken och spara några buketter till garnering. Mixa broccoli med pestosås i en matberedare eller med stavmixer, smaka av med salt, peppar och basilika.
- Koka Fusilli enligt anvisningarna på paketet. Blanda pastan med den mixade såsen. Toppa med kycklingbitarna, bacon och några broccolibuketter.
Kockens kommentar
Fusilli (it. fucile = gevär) är spagetti som lindats runt en smal stav så att de ser ut som en korkskruv. Namnet syftande på gevärspipans räfflade inre. Det finns även röd- eller grönfärgade fusilli, liksom av fullkorn (it. integrale). En Fusilli Napoletani är en tjockare variant som är vriden runt sin axel, inte så skruvad. Fusilli Bucati och Fusilli Lunghi Bucati är en snurrad kort eller lång bucantini (ihålig spagetti). Läs mer > Om spiralpasta.Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen