Rödspätta- och blomkålsgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödspätta- och blomkålsgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2813 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 544 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skrubba och skär morot i slantar. Riv västerbottenost. Halvera, kärna ur och hacka chili.

  3. Koka blomkål och morot i varsin kastrull till lagom tuggmotstånd 5-10 minuter. Häll av vattnet i ett såll och låt ånga av.

  4. Lägg ut fisk i ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela över morot och sedan blomkål.

  5. Vispa ihop grädde, ägg, chili, salt och peppar. Häll över i formen. Strö över ost. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem