Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2886 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Grovhacka chili. Skär bort kanter på bröd.
- Krydda kycklinklubbor väl med salt, peppar och chilikrydda. Stek dem i ugnen cirka 25 min eller tills de är genomstekta.
- Doppa tomaterna i kokande vatten och skala dem. Dela dem och ta bort kärnor.
- Blanda i en mixer tomater, chilifrukt, bröd, vitlöksklyftor, olja, vinäger och socker. Mixa till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar. Låt mogna i kyl ca 30 min om tid finns.
- Servera chilikyckling, ris och röd mojo med en grönsallad till.
Kockens kommentar
Dela kycklingklubborna i leden och få mindre bitar för kortare tillagningstid.Vi har använt Sweet chili-krydda på kycklingen men det gåt bra att använda vanlig chili om den är svår att få tag på.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel