
Rödbetsquesadilla (tapas)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Så bakas tortillas > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Blanda yoghurt, riven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en timma.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg rädbetorna på en lite smord form. Sätt in dem i ugnen i cirka 20 minuter, tills mjuka.
- Skala rödbetorna. Krossa grovt i en bunke. Skala av ytterlaget på getost. Smula ner i bunken med rödbetorna. Peppra och rör om ordentligt.
- Lägg upp en tortilla. Fördela rödbetsmassan på. Lägg på en till tortilla.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i quesidillan. Stek på medelvärme i cirka 2-3 minuter. Vänd med hjälp av ett lock eller en tallrik. Stek i ytterligare 2 minuter.
- Skär i tårtbitar. Servera med såsen.
Kockens kommentar
Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.
Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarellaliknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. En stor quesadilla kan bestå av två tortillas med ost och annan fyllning emellan. Traditionellt pannsteks quesadillan i torr panna tills osten har smält. Läs mer > Så lagas tacos. Tortillas kan enkelt hemlagas. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas tortillas.