Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2230 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv parmesa, mozzarella och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Kvarta svamp. Skiva tomat.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök i utan att bränna. Tillsätt morot och svamp. Fräs tills svampen har svettat ut, cirka 10 minuter.
- Rör ner mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp. Tillsätt parmesan. Koka tills stuvningen tjocknar, cirka 5 minuter. Salta och peppra.
- Varva lasagneplattor, stuvning, tomater och basilika i en ugnsfast form. Avsluta med tomat. Strö över mozzarella.
- Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med en grönsallad.