
Stora pommes som kokts och friterats
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 19
Recept: 1027 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friteras rotfrukter > Äts ej
Fritös > Äts ej
Fettupptag vid fritering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 12 tim )
- Skala och skär potatis i stora stavar (1,5x1,5 cm). Koka potatisstavarna nästan mjuka (5-10 min.). Känn med sticka att de fortfarande är lätt råa.
- Spola potatisen i kallt vatten för att avstanna kokprocessen. Sprid ut stavarna på plåt, täck med folie eller dylikt och ställ in i kylen någon timme, helst över natt.
- Hetta upp frityrolja (rapsolja) till 140°C.
- Fritera: Lägg i potatisen. Fritera tills de har fått fin färg, cirka 5 minuter.
- Lägg över på hushållspapper för fettavrinning och salta. Servera snarast.