
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3717 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hårdost lagrad, riven 150.0 gram 16%
Matolja till stekning 2.0 msk 6%
Timjan 0%
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och hacka lök. Skiva purjolök tunt. Riv ost. Skala och skiva potatis. Hacka timjan.
- Fräs lök och purjo mjuka i olja. Salta och peppra.
- Paj: Rulla ut pajskalet på bakpapperstäckt plåt och nagga den. Fördela hälften av osten på bottnen av pajskalet. Lägg på potatisskivor. Avsluta med lök och resten av osten. Strö över hackad timjan.
- Vispa upp ägg. Pensla kanterna på pizzan med ägget.
- Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills den fått vacker färg.
- Tag av plasten på kycklingförpackningen. Ställ in hela förpackningen i ugnen när pizzan har stått i ugnen 10 minuter. Stek cirka 20 minuter eller tills kycklingen är färdig.
- Servera: Skär pizzan i tårtbitar. Strö över färskhackad timjan. Servera med kyclingfiléerna samt en sallad.
Kockens kommentar
Bröstfilé västerbottenost DELi är en ny vara från kronfågel. Tips!Potatispizzan passar utmärkt som del av buffé till kallskuret.Pajdeg går att köpa färdig i kyldisken. Använd rullad pajdeg 32 cm i diameter.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel