
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 738

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2952 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skölj grötris och koka med mjölk i cirka 10 minuter tills vattnet sugits upp. Låt svalna.
- Ansa vitkål och skär i små bitar. Skala och finhacka lök.
- Stek kålen i smör på medelhög värme cirka 5 minuter. Stek i omgångar och vänd den i pannan flera gånger så att den inte svartbränns. Ringla över sirap.
- Fräs löken glansig utan att bränna i smör på medelvärme.
- Blanda färs, lök, ris, ägg, salt och peppar.
- Smörj en ugssäker form. Lägg hälften av kålen i botten på formen. Bred ut färsblandningen över. Fördela resten av kålen överst.
- Grädda i ugnen cirka 45 minuter.
- Rör ihop lingon och socker. Servera till kålpuddingen.