Kålpudding med ris och rårörda lingon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kålpudding med ris och rårörda lingon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 738

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2952 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 536 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj grötris och koka med mjölk i cirka 10 minuter tills vattnet sugits upp. Låt svalna.
  3. Ansa vitkål och skär i små bitar. Skala och finhacka lök.
  4. Stek kålen i smör på medelhög värme cirka 5 minuter. Stek i omgångar och vänd den i pannan flera gånger så att den inte svartbränns. Ringla över sirap.
  5. Fräs löken glansig utan att bränna i smör på medelvärme.
  6. Blanda färs, lök, ris, ägg, salt och peppar.
  7. Smörj en ugssäker form. Lägg hälften av kålen i botten på formen. Bred ut färsblandningen över. Fördela resten av kålen överst.
  8. Grädda i ugnen cirka 45 minuter.
  9. Rör ihop lingon och socker. Servera till kålpuddingen.

Kockens kommentar

Färskfrysta lingon (finns att köpa i butik) går lika bra att använda lättinade, eller så köper man färdiga rårörda lingon. Färska/frysta ger en härlig, syrlig friskhet, vilket inte butiksvarianten ger. Passa på att köpa färska lingon på hösten och frys in.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem