Indisk kycklinggryta med ris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Salt och svartpeppar

 

 

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Indisk kycklinggryta med ris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 819

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3278 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 483 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och svartpeppar 0%

 

Ris 3.0 dl 27%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Halvera chili, skrapa ut kärnorna och skiva tunt. Tärna kyckling.

  2. Koka ris enligt anvisning på paketet.

  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili på medelvärme. Tillsätt kyckling, kardemumma, spiskummin, nejlikor och curry. Stek tills det har fått färg.

  4. Tillsätt kokosmjölk och yoghurt. Koka cirka 15 minuter.

  5. Hacka koriander. Tillsätt i grytan. Salta och peppra. Lägg upp och servera med ris.

Kockens kommentar

Det finns olika sorters curry att köpa. Vi har valt och rekommenderar en starkare sort, tex. madras.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem