
Indisk kycklinggryta med ris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 819

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3278 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Halvera chili, skrapa ut kärnorna och skiva tunt. Tärna kyckling.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili på medelvärme. Tillsätt kyckling, kardemumma, spiskummin, nejlikor och curry. Stek tills det har fått färg.
- Tillsätt kokosmjölk och yoghurt. Koka cirka 15 minuter.
- Hacka koriander. Tillsätt i grytan. Salta och peppra. Lägg upp och servera med ris.
Kockens kommentar
Det finns olika sorters curry att köpa. Vi har valt och rekommenderar en starkare sort, tex. madras.