Färsfylld zucchini med keso
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsfylld zucchini med keso

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2091 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 446 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvera zucchini på längden. Gröp ut det mesta av köttet med en sked. Hacka köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka selleri. Strimla bacon.
  3. Lättstek bacon i het stekpanna.
  4. Sänk värmen och fräs lök och vitlök på medelvärme utan att bränna. Tillsätt köttfärs och finfördela med trägaffel eller slev. Stek tills allt kött fått färg.
  5. Blanda in zucchiniköttet och bacon. Låt allt steka cirka 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.
  6. Fördela köttfärsröran i zucchiniskalen. Fördela keso över.
  7. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

I det här fallet fungerar zucchiniskalen som vackra serveringsskålar. Ställ in skalen i ugnen 10-15 minuter och låt dem bli mjuka så är de också ätbara.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem