Färsfylld zucchini med keso
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 117
            Kcal / portion: 523
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2091 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
 - Halvera zucchini på längden. Gröp ut det mesta av köttet med en sked. Hacka köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka selleri. Strimla bacon.
 - Lättstek bacon i het stekpanna.
 - Sänk värmen och fräs lök och vitlök på medelvärme utan att bränna. Tillsätt köttfärs och finfördela med trägaffel eller slev. Stek tills allt kött fått färg. 
 - Blanda in zucchiniköttet och bacon. Låt allt steka cirka 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.
 - Fördela köttfärsröran i zucchiniskalen. Fördela keso över.
 - Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
 
Kockens kommentar
I det här fallet fungerar zucchiniskalen som vackra serveringsskålar. Ställ in skalen i ugnen 10-15 minuter och låt dem bli mjuka så är de också ätbara.Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.