
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 1151

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 22%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegar > Äts ej
Om soppor > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Borsta och skrapa musselskalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas. Finhacka schalottenlök. Hacka persilja. Dela smördegsplattor i 2 delar och kavla ut dem.
- Soppa: Fräs lök i smör på medelvärme utan att bränna i en tjockbottnad kastrull. Häll på vitt vin och koka upp. Tillsätt musslor. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. Fiska upp musslorna.
- Tillsätt grädde till kastrullen. Koka på medelvärme tills soppan börjar tjockna, cirka 20 minuter.
- Ta under tiden ut musslorna från skalen. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
- Smördegstäcke: Tillsätt persilja och musslor till soppan. Häll upp i ugnsfasta soppskålar. Pensla soppskålarnas kant på utsidan med äggula. Lägg över smördegen och tryck till runt kanten. Pensla degen med äggula.
- Baka: Ställ in skålarna i ugn cirka 10 minuter tills locket har rest sig och fått färg.