
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 927

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3707 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda crème fraiche med skånsk- och dijonsenap. Dra av skinnet på korven och skär snitt i den. Fördela lite senapssås mellan skivorna. Spara resten av såsen till servering. Lägg korven på ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen 20 minuter.
- Tärna tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomat, basilika, olivolja, salt och peppar.
- Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, pepparrot, salt och peppar och rör om.
- Servera korv med sås, tomater och potatismos.