Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mjölk

2.0 

dl

Pepparrot nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 927

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3707 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 556 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 2.0 dl 3%

Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.

  2. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Blanda crème fraiche med skånsk- och dijonsenap. Dra av skinnet på korven och skär snitt i den. Fördela lite senapssås mellan skivorna. Spara resten av såsen till servering. Lägg korven på ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen 20 minuter.

  4. Tärna tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomat, basilika, olivolja, salt och peppar.

  5. Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, pepparrot, salt och peppar och rör om.

  6. Servera korv med sås, tomater och potatismos.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem