
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 5
Recept: 7030 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kärna ur och skiva äpplen. Grovhacka hasselnötter.
- Smält smör i en stor, djup stekpanna. Lägg i äpplen och hasselnötter och fräs någon minut. Tillsätt socker och bovetekross. Fräs ytterligare någon minut. Lägg i pajform.
- Baka i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera med vaniljsås eller glass.