
Stekt biff med äppel- och rödvinschutney
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 545

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2182 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och grovskär äpplen. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
- Chutney: Hetta upp lite smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök och vitlök och fräs hastigt utan att bränna (en halv minut). Tillsätt äpplen, rödvin, vatten och oxfond. Låt sjuda cirka 15 minuter på låg värme. Salta och peppra.
- Potatis: Skala och fintärna potatis. Hetta upp en stekpanna på högsta värme. Tillsätt potatis och stek den knaprig i rikligt med smör. Vänd några gånger med stekspade. Låt gärna rinna av på hushållspapper. Servera.
- Biff: Salta biffen. Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Servera.