Äppelkokt lammbog
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelkokt lammbog

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2209 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 699 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Kärna ur och skiva äpplen.
  2. Skumma: Lägg köttet i kastrull med vatten. Koka upp och skumma av väl i 5-10 minuter.
  3. Tillsätt äpplen och låt sjuda på låg värme tills mört, lätt lossar från benet. Det tar 1-1,5 timme.
  4. Koka under tiden potatis.
  5. Sky/sås: Lyft upp kött, lagerblad och pepparkorn. Mixa spadet med stavmixer. Lägg tillbaka köttet.
  6. Servera med kokt potatis. Garnera gärna med några äppelskivor.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak i soppan. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem