Champinjon- och färsbiff med minisparris
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 191
            Kcal / portion: 721
            GBR (GI) / port: 9
Recept: 2883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis kokt 0.8 kilo 23%
Grön minisparris 100.0 gram 1%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. Låt svalna.
 - Blanda ströbröd med grädde och låt svälla några minuter i en bunke.
 - Mixa champinjoner i en matmixer.
 - Tillsätt färs, champinjoner, soja, salt och peppar i bunken och blanda väl.
 - Forma till plattrunda biffar.
 - Skär potatisen i mindre bitar och stek den knaprig i smör.
 - Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek burgarna cirka 4 minuter på var sida.
 - Stek sparris hastigt i smör.