
Risotto med portabello
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2074 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka lök. Grovhacka svamp.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och svamp. Fräs cirka 2 minuter. Lägg i riset och fräs ytterligare några minuter.
- Slå på vin, vatten och fond. Låt sjuda 17-20 minuter. Rör ofta.
- Riv parmesan och lägg i strax innan servering. Salta och peppra ordentligt. Rör runt försiktigt och servera. Garnera gärna med något grönt.