
Fisk- och räksoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1015

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (14 min )
- Skär fisken i tunna skivor. Rensa räkorna.
- Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull på medelvärme. Smaka av med salt.
- Stapla den råa fisken i mitten av tallriken. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkor och garnera med något kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Passar utmärkt som förrättssoppa. Halvera därvid mängderna.