Grekiska fetapiroger
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 6

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grekiska fetapiroger

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1890 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 20%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 91 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Tillaga enligt anvisningarna på paketet. Alternativt bered egen pirogdeg (se alternativ nedan).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Kärna ur och grovhacka oliver. Strimla tomat. Smula fetaost. Blanda med olivolja i en skål. Vispa samman ägg med lite vatten och en nypa salt.
  4. Pirog: Dela degen i jämnstora bitar. Kavla ut till små rundlar. Lägg cirka 1 msk fyllning i mitten. Vik ihop sidorna som en mini calzone. Pensla med äggvisp. Strö över sesamfrön. Lägg pirogerna på bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Grädda i ugnen 12-15 minuter.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.

Alternativdeg

Piroger med jäsdeg

Piroger med pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem