
Grekiska fetapiroger
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1890 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 20%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Deg: Tillaga enligt anvisningarna på paketet. Alternativt bered egen pirogdeg (se alternativ nedan).
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fyllning: Kärna ur och grovhacka oliver. Strimla tomat. Smula fetaost. Blanda med olivolja i en skål. Vispa samman ägg med lite vatten och en nypa salt.
- Pirog: Dela degen i jämnstora bitar. Kavla ut till små rundlar. Lägg cirka 1 msk fyllning i mitten. Vik ihop sidorna som en mini calzone. Pensla med äggvisp. Strö över sesamfrön. Lägg pirogerna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen 12-15 minuter.