
Sallad med feta och sparris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ljust matbröd 4.0 skivor 18%
Olivolja till stekning 2.0 msk 8%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Hacka timjan. Blanda timjan och gräddfil. Pressa i lime. Salta och peppra.
- Bryt bort den undre hårda delen på sparris. Skär i 2 cm stavar. Stek i olivolja på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.
- Skär tomat i stavar. Kärna ur, skala och tärna avokado. Skala och strimla rödlök. Strimla skinka. Tärna feta.
- Blanda alla ingredienser till salladen.
- Stek brödskivor i olivolja på hög värme tills de är gyllenbruna. Gnid snittytan på vitlöksklyfta över brödet.