Janssons laxfrestelse
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grädde

5.0 

dl

Ströbröd

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Janssons laxfrestelse

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 16%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 367 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grädde 5.0 dl 55%

Ströbröd 0.5 dl 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och strimla lök och potatis. Skinna av och strimla lax. Hacka dill.

  3. Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Avsluta med lax och dill. Salta och peppra.

  4. Häll över grädde. Strö över ströbröd. Grädda i ugnen cirka 1 timme.

  5. Servera med knäckebröd och ost.

Kockens kommentar

Grädden står för mer än hälften av kalorimängden. Använd en mindre fet grädde om du tänker på vikten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem