
Blåbärstårta med marängtäcke
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Tårtbotten: Vispa äggvitor och socker hårt tills bunken går att vända upp och ner. Klä en springform med bakplåtspapper. Vänd i äggvitorna. Grädda i ugn 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till botten. Låt vila i kyl 1 timme.
- Höj ugnen till 175°C.
- Ta fram en lika stor springform som den till marängen. Klä formen med bakplåtspapper. Tryck ut degen till botten i formen.
- Grädda i ugn 10 minuter. Låt svalna.
- Låt blåbär rinna av om de har varit frusna. Blanda blåbären med socker. Fördela blåbären på botten. Täck med marängen.