Blåbärstårta med marängtäcke
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Kockskolan:

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blåbärstårta med marängtäcke

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 120 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Tårtbotten: Vispa äggvitor och socker hårt tills bunken går att vända upp och ner. Klä en springform med bakplåtspapper. Vänd i äggvitorna. Grädda i ugn 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till botten. Låt vila i kyl 1 timme.
  4. Höj ugnen till 175°C.
  5. Ta fram en lika stor springform som den till marängen. Klä formen med bakplåtspapper. Tryck ut degen till botten i formen.
  6. Grädda i ugn 10 minuter. Låt svalna.
  7. Låt blåbär rinna av om de har varit frusna. Blanda blåbären med socker. Fördela blåbären på botten. Täck med marängen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem