Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 298

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 24%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Lax rökt el. gravad 5.0 skivor 9%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatinblad. Smält smör.
- Mixa kavring och smör. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd springform.
- Skala och finhacka rödlök. Finhacka matjessill och dill. Vispa grädde tjock. Blanda grädde, matjessill, dill, rödlök, juice och skal från citron och sambal oelek.
- Värm gelatinblad tills de smält. Blanda ner i grädden. Vänd ner grädden i formen.
- Strimla lax. Lägg över tårtan. Ställ i frysen några timmar.