
Fiskgryta med kokos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 15%
Vetemjöl 3.0 tsk 1%
Kokosflarn 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skala och skär ner lök. Skär ner paprika, fänkål och okra. Skala räkor. Tärna lax och vitfisk.
- Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull.
- Slå på krossade tomater, vitt vin, buljongtärning och vatten. Tillsätt saffran, aromat, paprikapulver, fänkål, vitlökspulver och ananas. Koka upp.
- Blanda ut mjöl med precis så mycket vatten så att det löser sig. Tillsätt under omrörning till soppan.
- Lägg i fiskbitarna och åt sjuda på låg värme 5-10 minuter.
- Fördela räkor i portionsskålar. Häll på soppa och strö över kokosflarn.