
Bobotie - sydafrikansk köttfärsklassiker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 1147

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 18%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matolja till stekning 2.0 msk 5%
Matfett till stekning 2.0 msk 4%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva lök. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, ingefära och färs. Stek tills färsen är genomstekt.
- Lägg i russin, mango chutney och gurkmeja. Salta och peppra. Häll i ugnsfast form.
- Vispa ihop ägg och grädde. Häll över färsen. Grädda i ugn cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Bobotie är en klassisk sydafrikansk färsrätt, sannolikt med influens från Indonesien. Förr vanligen tillagad av lamm- och fläskkött, numera oftare med nöt- och lammkött. Ursprungligen kryddad med russin, ingefära, mejram och citron. Curry är också en vanlig smaksättare.