Bobotie - sydafrikansk köttfärsklassiker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Matolja till stekning

2.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bobotie - sydafrikansk köttfärsklassiker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 1147

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 18%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 417 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja till stekning 2.0 msk 5%

Matfett till stekning 2.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva lök. Skala och finhacka ingefära.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, ingefära och färs. Stek tills färsen är genomstekt.
  4. Lägg i russin, mango chutney och gurkmeja. Salta och peppra. Häll i ugnsfast form.
  5. Vispa ihop ägg och grädde. Häll över färsen. Grädda i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Bobotie är en klassisk sydafrikansk färsrätt, sannolikt med influens från Indonesien. Förr vanligen tillagad av lamm- och fläskkött, numera oftare med nöt- och lammkött. Ursprungligen kryddad med russin, ingefära, mejram och citron. Curry är också en vanlig smaksättare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem