
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 971

GBR (GI) / port: 18
Recept: 3885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om dekorativ pasta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
- Rosta valnötter på medelvärme i en stekpanna utan stekfett. Smula sönder nötterna något och salta.
- Riv gorgonzola i bitar. Skölj spenat och riv de största bitarna. Kärna ur och skiva äpple tunt. Häll på balsamvinäger över äpplet. Låt dra.
- Blanda pasta, spenat, valnötter och äpple i en stor skål. Häll på honung.
- Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.
Kockens kommentar
Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk.Christian Campogiani: Det här är ett bra exempel på en pastarätt som man kan servera på en buffé eller som en fräsch sommarlunch. Äpple och honung ger rätten en fin sötma, osten ger en krämig och salt karaktär, vilket kompletteras på ett fint sätt av den syrliga balsamvinägern.