Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 283

Kcal / portion: 1129

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hårdost lagrad, riven 3.0 dl 10%
Smör till stekning 2.0 msk 4%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda mjöl med salt. Blanda i smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i frys 10 minuter.
- Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Skala och skiva lök. Fräs i smör på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.
- Riv ost. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar.
- Fördela lök i pajskalet. Häll över äggstanning. Grädda i cirka 30 minuter.
- Servera med en god sallad.