Lökpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hårdost lagrad, riven

3.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lökpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 283

Kcal / portion: 1129

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 399 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hårdost lagrad, riven 3.0 dl 10%

Smör till stekning 2.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda mjöl med salt. Blanda i smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i frys 10 minuter.

  3. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

  4. Skala och skiva lök. Fräs i smör på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.

  5. Riv ost. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar.

  6. Fördela lök i pajskalet. Häll över äggstanning. Grädda i cirka 30 minuter.

  7. Servera med en god sallad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem