Äppelkaka med kardemumma och citron
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar: 12

Äpple utan skal

5.0 

styck

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Kardemumma krossad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelkaka med kardemumma och citron

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 13

Recept: 5979 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 183 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Äpple utan skal 5.0 styck 5%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%

Kardemumma krossad 1.0 msk 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Riv skalet från citron.

  3. Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i långpannan.

  4. Kärna ur och skiva äpplen. Tryck ner skivorna lätt i smeten. Grädda i cirka 25 minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem