
Äppelkaka med kardemumma och citron
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 13
Recept: 5979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Äpple utan skal 5.0 styck 5%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%
Kardemumma krossad 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Riv skalet från citron.
- Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i långpannan.
- Kärna ur och skiva äpplen. Tryck ner skivorna lätt i smeten. Grädda i cirka 25 minuter.