Svenska jordgubbar med vit choklad
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 214
            Kcal / portion: 312
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 3117 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 14%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vit choklad 400.0 gram 75%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Smält choklad och smör i vattenbad. Riv i skal av citron.
 - Ringla chokladen över jordgubbar.
 
Kockens kommentar
Vattebad: Koka upp vatten i en större kastrull. Ställ en mindre kastrull eller skål i vattenbadet.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)