
Svenska jordgubbar med vit choklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 312

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3117 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 14%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vit choklad 400.0 gram 75%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Smält choklad och smör i vattenbad. Riv i skal av citron.
- Ringla chokladen över jordgubbar.
Kockens kommentar
Vattebad: Koka upp vatten i en större kastrull. Ställ en mindre kastrull eller skål i vattenbadet.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)