Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om fylld pasta >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 387 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om fylld pasta > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (15 min )

  1. Koka tortellini enligt anvisning på paketet. Kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten.
  2. Dela mozzarella i 2x2 cm stora bitar. Skär tomater i klyftor.
  3. Dela och kärna ur melon. Kula ut med kulskärare eller tesked det mest av köttet. Spara resterna till dressingen.
  4. Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
  5. Dressing: Pressa citron. Skrapa ut resterna ur melonen. Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja. Mixa med stavmixer.
  6. Lägg i lite av dressingen i salladen och vänd runt. Servera resten vid sidan om. Garnera salladen med basilikablad.

Kockens kommentar

Tortellini har ett mytomspunnet ursprung som baseras på en legend att tortellinin är en avbildning av Venus navel. Det första receptet man hittat på tortellini är från 1500-talet.

Tips! Servera till helgrillad biff med grillade zucchini- och aubergineskivor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem