Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2215 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Strimla lövbiff i 2x5 cm stora bitar. Skiva vitlök tunt.
- Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i biffen och salta. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, cirka 1-2 minuter per sida.
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Häll i tomater, tomatpuré, vitlök och oregano i stekpannan tillsammans med biffen. Krossa sönder tomaterna i pannan. Koka ihop på hög värme, cirka 4 minuter. Salta.
- Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar. Blanda ihop sås och pasta och servera genast.
Kockens kommentar
Lövbiff är en tunn skiva nötkött, vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer, klicka på ingrediens Lövbiff.Rigatoni är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med tomatsås och kött eller ugnsbakad med béchamelsås. Läs mer > Om rörpasta.
Christian Campogiani: Det här är Pizzabagarens pasta och är en gammal rätt som kommer från Neapel.