Köttfärslimpa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ris

3.0 

dl

Morot

4.0 

styck

Svart vinbärsgelé

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärslimpa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 866

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3465 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 624 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ris 3.0 dl 25%

Morot 4.0 styck 4%

Svart vinbärsgelé 4.0 msk 5%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Riv eller finhacka lök.

  3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter.

  4. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Blanda till en fast smet. Forma smeten till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Stick i en stektermometer till mitten på limpan. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Stek till innertemperatur 70°C, 30-45 minuter.

  5. Koka ris enligt anvisning på paketet.

  6. Skala och skär ner morot. Koka i saltat vatten på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.

  7. Vispa ut mjöl i en liten del av mjölken i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Koka upp under vispning och tillsätt mjölk långsamt.

  8. Tillsätt fond och soja och låt småputtra. Späd med mer mjölk om såsen blir för tjock.

  9. Lägg köttfärslimpa med ris, morötter och sås i en matlåda. Svarvinbärsgelé serveras på sidan om.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem