Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 866

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3465 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ris 3.0 dl 25%
Morot 4.0 styck 4%
Svart vinbärsgelé 4.0 msk 5%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Riv eller finhacka lök.
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter.
- Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Blanda till en fast smet. Forma smeten till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Stick i en stektermometer till mitten på limpan. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Stek till innertemperatur 70°C, 30-45 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Skala och skär ner morot. Koka i saltat vatten på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.
- Vispa ut mjöl i en liten del av mjölken i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Koka upp under vispning och tillsätt mjölk långsamt.
- Tillsätt fond och soja och låt småputtra. Späd med mer mjölk om såsen blir för tjock.
- Lägg köttfärslimpa med ris, morötter och sås i en matlåda. Svarvinbärsgelé serveras på sidan om.