
Sparris- och dillsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 33

Kcal / portion: 184

GBR (GI) / port: 1
Recept: 737 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Creme fraiche 2.0 msk 13%
Smör till stekning 2.0 msk 26%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skär bort den nedre hårda delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar. Skala rödlök och vitlök och skär i mindre bitar.
- Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i sparris, rödlök och vitlök. Fräs hastigt.
- Tillsätt tomat, vatten och fond. Låt koka cirka 10 minuter. Dra åt sidan.
- Tillsätt dill, crème fraiche, salt och peppar. Mixa med mixerstav.
Kockens kommentar
Servera soppan som den är eller med skivad chorizo.