Sparris- och dillsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Creme fraiche

2.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sparris- och dillsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 33

Kcal / portion: 184

GBR (GI) / port: 1

Recept: 737 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 550 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Creme fraiche 2.0 msk 13%

Smör till stekning 2.0 msk 26%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skär bort den nedre hårda delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar. Skala rödlök och vitlök och skär i mindre bitar.
  2. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i sparris, rödlök och vitlök. Fräs hastigt.
  3. Tillsätt tomat, vatten och fond. Låt koka cirka 10 minuter. Dra åt sidan.
  4. Tillsätt dill, crème fraiche, salt och peppar. Mixa med mixerstav.

Kockens kommentar

Servera soppan som den är eller med skivad chorizo.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem