
Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 629

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3776 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Sätt på ugnen 150°C.
- Skär ner morot, vårlök, vitlök, chorizo och timjan grovt. Fyll kyckling, det som inte får plats läggs över och runtom.
- Skiva smör. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Lägg smör innanför skinnet. Ringla över olivolja. Salta och peppra.
- Lägg i ugnssäkert fat med hög kant. Stick in en köttermometer. Ställ in i ugnen till 70°C innertemperatur, cirka 1½ timme.
- Servera med en sallad.
Kockens kommentar
Om det inte går att få tag på färsk chorizo går det bra med rökt som är vanligare i butikerna.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel