
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 764

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4582 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Skinka lufttorkad 100.0 gram 5%
Sallat 300.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smör i bitar. Fördela med fingrarna tills det är smuligt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg i plastpåse. Låt vila i kylskåp 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kavla ut degen. Klä in en pajform. Nagga med en gaffel. Ställ in i frysen några minuter. Förgrädda i ugnen cirka 10 minuter.
- Skär zucchini en gång på längden och sedan i skivor. Skiva tomat och mozzarella. Riv parmesan. Stek zucchinin i stekpanna i olivolja tills den har fått färg. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, grädde och parmesan.
- Fördela zucchini och tomat i pajskalet och riv över basilika. Lägg över mozzarella och häll på äggstanning. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
- Servera med lufttorkad skinka och sallad.