Italiensk tomat- och zucchinipaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Tillbehör:

 

Skinka lufttorkad

100.0 

gram

Sallat

300.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italiensk tomat- och zucchinipaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 764

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4582 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 356 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Skinka lufttorkad 100.0 gram 5%

Sallat 300.0 gram 1%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smör i bitar. Fördela med fingrarna tills det är smuligt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg i plastpåse. Låt vila i kylskåp 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Kavla ut degen. Klä in en pajform. Nagga med en gaffel. Ställ in i frysen några minuter. Förgrädda i ugnen cirka 10 minuter.

  4. Skär zucchini en gång på längden och sedan i skivor. Skiva tomat och mozzarella. Riv parmesan. Stek zucchinin i stekpanna i olivolja tills den har fått färg. Ställ åt sidan.

  5. Vispa ihop ägg, grädde och parmesan.

  6. Fördela zucchini och tomat i pajskalet och riv över basilika. Lägg över mozzarella och häll på äggstanning. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.

  7. Servera med lufttorkad skinka och sallad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem