
Matiga nässelmuffins
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 12
Recept: 4489 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smet: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg i en annan bunke. Tillsätt mjölk och nässlor.
- Blanda försiktigt äggblandningen med de torra ingredienserna.
- Häll smeten upp till kanten på muffinsformar.
- Grädda i 25-30 minuter.
- Serveras varma med smör och passar utmärkt på buffébordet.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk