Matiga nässelmuffins
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 272
            Kcal / portion: 449
            GBR (GI) / port: 12
Recept: 4489 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
 - Smet: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör. Ställ åt sidan.
 - Vispa ägg i en annan bunke. Tillsätt mjölk och nässlor.
 - Blanda försiktigt äggblandningen med de torra ingredienserna.
 - Häll smeten upp till kanten på muffinsformar.
 - Grädda i 25-30 minuter.
 - Serveras varma med smör och passar utmärkt på buffébordet.
 
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk