
Harissakryddad kyckling med couscous
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 681

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2726 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Matolja till stekning 2.0 msk 9%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Strimla kycklinglårfiléer. Blanda med harissasås. Låt stå och marinera en stund.
- Skala och hacka lök. Riv ingefära. Skär haricorts verts i 1 cm stora bitar. Halvera tomater. Hacka mynta.
- Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
- Koka upp lättsaltat vatten. Häll i haricorts verts. Koka ett par minuter.
- Fräs lök och ingefära i matolja i en stekpanna. Tillsätt kyckling och spiskummin. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Salta och peppra.
- Blanda yoghurt med mynta och juice av citron. Salta och peppra. Förvara yoghurtsåsen i en separat behållare.
- Blanda couscous med bönor och tomathalvor.
- Fördela portionsvis i matlådor.