Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 173

GBR (GI) / port: 17
Recept: 5194 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 40 min )
- Deg: Blanda jäst med fingervarmt vatten. Låt svälla en stund. Tillsätt yoghurt och hälften av mjölet. Blanda i olja, salt och resten av mjölet. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 20 minuter.
- Forma: Ta upp degen och knåda den smidig. Forma runda bollar (~70 gram/st). Lägg bollarna på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grädda 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Detta recept är ett av de populäraste recepten på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar. Läs mer > Om filmjölksbröd.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat vitt bröd är runt 35%. Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.