Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 3
Recept: 794 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Creme fraiche 1.0 dl 41%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
...
![]()
Skapat av
Kirsi, Båten förskola
Tillagning (45 min )
- Skala och skiva potatis. Hacka broccoli.
- Lägg potatis och broccoli i en kastrull. Häll på så mycket vatten att den precis täcker. Tillsätt buljongtärning. Koka tills potatis och broccoli är sönderkokt, cirka 30 minuter.
- Tillsätt pressad vitlök. Mosa och vispa soppan så att den blir krämig. Häll i resten av buljongen. Salta och peppra om det behövs.
- Runda av soppan med crème fraiche. Låt bli varmt.
Kockens kommentar
Detta recept är ett av de populäraste recepten på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar. Smaskigt tycker Filip!