Harissakryddad kyckling med couscous
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Harissakryddad kyckling med couscous

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 681

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 616 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Strimla kycklinglårfiléer. Blanda med harissasås. Låt stå och marinera en stund.
  2. Skala och hacka lök. Riv ingefära. Skär haricorts verts i 1 cm stora bitar. Halvera tomater. Hacka mynta.
  3. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
  4. Fräs lök och ingefära i matolja i en stekpanna. Tillsätt kyckling och spiskummin. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Salta och peppra.
  5. Koka upp lättsaltat vatten. Häll i haricots verts. Koka ett par minuter.
  6. Blanda yoghurt med mynta och juice av citron. Salta och peppra. Häll upp i en skål.
  7. Blanda couscous med bönor och tomathalvor.

Kockens kommentar

Harissa är en klassisk tunisisk kryddblandning, som även förekommer frekvent i Marocko, Libyen och Algeriet. Den är mycket stark, jämförbar med sambal oelek. Främsta huvudingrediens är torkad och puréad kajennpeppar (chilifrukt). Den är ganska komplicerad att tillverka och det finns olika varianter. Läs mer > klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem